5 Temmuz 2017 Çarşamba

1. "TEOG" SINAVI NEDEN ÖNEMLİ!


            2017/2018 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir zaman kaldı. Yaz tatilini en iyi şekilde değerlendiren öğrenciler kendilerince yeni döneme de hazırlık yaptılar. Kimisi havuz, deniz, doğa ile içi içe bir yaz tatili geçirerek ve enerji toplayarak bu hazırlığı yaparken kimileride hiç tatil olmamış gibi bir ders çalışma temposu içinde hareket ettiler.

Peki 1.TEOG sınavı için konuşursak, bu iki gruptan hangisi daha başarılı olacaktır?


            8. sınıf Öğrencilerinin ve velilerinin yapmış olduğu en önemli hata yaz dönemin de ya tamamıyla eğlence, ya da tamamıyla ders tercihini yapmış olmalarıdır. Başarı bu ikisini dengeli bir süreçte yapmaktan geçiyor.

            Biliyorsunuz ki 1. TEOG sınavı  kasım 2017 tarihinde yani okulların açılmasından çok kısa bir zaman sonra...
eylül ayında okullar açılıyor. Kurban bayramı ve bir haftalık okul boşluğu da katılırsa yaz dönemini tamamen tatil yaparak geçiren öğrencilerin sınava hazırlanması oldukça zor gözüküyor.

 Geçen senelerde yaşanılan 1. TEOG sınavı başarısızlık oranının yüksek olması da bundan kaynaklanıyor. 1. Sınavda başarısı düşük olan aslında başarılı öğrenciler 2. Sınavda notlarını yükseltmelerine rağmen istedikleri okula girmekte oldukça zorlandılar.

AĞUSTOS BÖCEĞİ İLE KARINCA

            Ben sınav hazırlıklarını Ağustos böceği ile karınca masalındaki hikayeye çok benzetiyorum. Yaz sıcağında, karınca küçük küçük yiyecekleri kışa hazırlık olsun diye yuvasına taşırken, ağustos böceği güneşin, denizin ve eğlencenin tadını çıkartıyor ve sonrasında kışın keskin yüzü ile karşılaştığında yaptığı hatanın farkına varıyordu.


            Bu yaz dönemi 8. sınıf öğrencileri için tamda böyle bir durum söz konusudur. Okul hayatından tamamen kopmadan küçük bilgi parçacıklarını hafızasına taşıyan öğrenciler (tabiki tatili de yaparak) sınavın keskin yüzü ile karşılaştıklarında sıkıntıya düşmeyeceklerdir. 


Ailelerin öğrencilere bunun önemini mutlaka anlatması gerekiyor. Ev ortamında bu takviyeyi yapamayan ailelerin yardımına yaz dönemin de bu boşluğu kapatan çok güzel kurslar yetişti. Okullar açılmadan bir ay veya iki hafta önce başlayacak kurslar da var. Çok bir şey kaybedilmiş değil en azından bu kurs ve eğitimlere gönderilen öğrenciler rehavetten kurtulmuş olur.

Özellikle doğru yapılan bir sorunun bile yüzlerce kişiyi geride bıraktığını düşünürsek önem biraz daha artmış oluyor.

Unutmayın ki. Taşları delen damlaların gücü değil sürekliliğidir.

Başarılar diliyorum. 




"ANLAYARAK HIZLI OKUMA" KAYITLARI BAŞLADI... TIKLAYIN

Hiç yorum yok: