14 Mayıs 2018 Pazartesi

ANEMON LALESİ VE SÖZ SÖYLEME SANATI





Anemon Lalesi Spil dağında Manisa da yetişen bir tür lale. Manisa Lalesi olarakta biliniyor. Halk Anemon Lalesi ismini daha çok seviyor. Yılda sadece bir kez açıyor ve ülkemiz için çok değerli.. soğanını yurt dışına kaçırmaya çalışan kaçakçılar var. Bu yüzden koruma altına alınmış…


Ona bu değeri veren şey yılda bir defa yapraklarını açması ve bu güzelliğini insanlara sunması… Mart - Nisan aylarında turistler Spil Dağına bu laleyi görmek için yoğun bir katılım sağlıyorlarmış.

O zaman insan da öyle olmalı çok konuşmamalı, az ve öz ifadeler kullanmalı, ağzından çıkan sözler diğer insanlar için değerli olmalı, yılda bir defa açan Anemon lalesi gibi insanların ilgisini çekmeli. Söylediği söz lalenin güzelliği gibi tesir etmeli yüreklere.. sözleri Anemon lalesinin toprağın altında beklediği süre gibi beklemeli düşüncelerinde ve yüreğinde sonra çıkmalı gün yüzüne..

Sevgi de, aşkta, anlam kazanmalı insanda, söze döküldüğünde karşılık bulmalı yürekte.. sıradanlaşmamalı ifadeler.

Aklınızda Anemon Lalesi, yüreğinizde bekleyen sözleriniz olsun. İnsanlar/sevdikleriniz sözlerinizin Gün yüzüne çıkmasını heyecanla beklesinler.  

Alıntı yaptığınızda yazan kişinin uğraşına saygı gösterip kaynak kullanırsanız sevinirim. 

                                                Çetin Deniz

Yazar / Psk. Dnş./ Hafıza Tek. Uzm.
İnstagram takip için: @cetindenizofficial
Facebook ://yazarcetindeniz



Hiç yorum yok: