12 Nisan 2015 Pazar

EMİRGANDA LALE ZAMANI...




Artık her istanbullu bilir ki Nisan ayı geldiği zaman İstanbul da laleler açmaya başlar. İstanbul büyükşehir belediyesi lale çiçeğine sahip çıkma konusunda gerçekten yoğun bir çaba gösteriyor. Bence dünya çapında da etki yapmaya başladı. Birazdan hepsini paylaşacağım.


Bu pazar günü Emirganda açan o güzelim laleleri görmek, boğaz havası almak ve yürüyüş yapmak için bir program yaptık. Akşamdan sabah kahvaltısı için malzemeleri hazırladık. Sabah termosta sıcak suyu ve pastaneden simitleride aldık ve yola koyulduk.

Yola çıktığımızda saat: 08:15 ti. Yani erken sayılabilecek bir saatte evden ayrıldık. Sarıyer Hacıosman yokuşuna kadar herhangi bir trafik olmadan geldik. Ortam güzel sabah erkende çıkmışız. Kimsecikler yoktur. Rahat rahat kahvaltımızı ve yürüyüşümüzü yapar döneriz diye düşünürken, yokuşun yarısında trafik durma noktasına geldi ve biraz daha ilerledikten sonra tamamen durdu.

Aşağıda kaza vardır, araç bozulmuştur, gibi teselli kelimelerinden sonra baktık ki trafik açılmadı. O zaman olayı anladık ki bu araçların hepsi Emirgan korusuna girmek için bekliyor. İnanılır gibi değil 5 dk. içinde yokuşun tamamı araçla doldu. Açıkçası bir pazar sabahı bu kadar erken saatte böyle bir durumla karşılaşacağım aklımın ucundan geçmezdi.

Büyük zahmetlerle aracımızı dışarıda bir yere park ettik ve Emirgan korusuna yürüyerek giriş yaptık.

Aman Allah'ım! bu ne güzellik, bu ne güzel bir düzen, bu nasıl bir zerafet...

Emirgana alt kapısından giriş yaptığınızda lalelerden yapılmış büyük bir ağaç karşılıyor sizi, sonra çeşit çeşit renk ve biçimde lalelerin huzurunda buluyorsunuz kendinizi... 


Yürüyüş ve sohbetinize sincaplar eşlik ediyor. Gölde kuğular, ördekler ve etrafta koşuşturan çocuklar sizi başka bir dünyaya alıyor götürüyor.

İlginç olan bu sefer Emirganda yabancı turist oldukça fazlaydı. Ellerinde kaliteli fotoğraf makineleri sürekli Lalelerin fotoğraflarını çekiyorlardı. Belli ki özellikle bu ayı seçmişler. Tabiki buradan anlaşılan İstanbul Lale zamanı yurt dışında duyulmaya başlanmış.

Eğer Emirgan da hafta sonu zaman geçirmeyi düşünüyorsanız çok erken saatte çıkmanızı tavsiye ederim. Yoksa sizin için eziyete dönüşebilir. Ama herşeye rağmen harika hissedeceğiniz bir ortama gidersiniz.

Bu siteye katılmak için tıklayın... 

Çektiğimiz bir kaç fotoğrafı ve videoyu paylaşayım.



İstanbul LALE'siyle daha güzel....







Yazılarımızdan haberdar olmak için üye olun. Merak etmeyin haftada bir iki bu türde yazı ile karşınızda olacağım... 

Bu siteye katılmak için tıklayın...