11 Mayıs 2014 Pazar

HIZLI OKUMA EĞİTİMİ



Son yıllarda yapılan araştırmalar, insanların çok hızlı okuyabileceklerini bilimsel olarak kanıtlamıştır. Sınav rekabeti, yoğun iş temposu ve zamanın verimli kullanılmasızorunlulukları hayatımızda hızlı okumayı birinci öncelikler sırasına getirmiştir.
Çok hızlı okuyarak, zamandan tasarruf etmek kesinlikle mümkündür. Ancak, bununla birlikte, çok daha kısa zamanda çok daha hızlı okunulan metinlerin hafızada tutulabilmesi de gerekmektedir. Eğer, okuduklarınızı hafızanıza yerleştiremiyor ve gerektiğinde hatırlayamıyorsanız, çok hızlı okumanın hiçbir anlamı yoktur. Böyle bir hızlı okuma, zamanı boşa harcamaktan başka birşey değildir.



HIZLI OKUMA KURSLARININ ÇOĞU NEDEN BAŞARISIZ?
İnsanların çok hızlı okuyabileceklerinin bilimsel olarak ispat edilmesi ile, bu konuyla ilgili bir çok kurs ve seminer ilanları yoğun şekilde göze çarpmaya başlamıştır. Ancak bu tip kurs ve seminerlere katılan çoğu insan maalesef bu eğitimlerden ya umduklarını bulamamışlar, ya da biraz olsun artan okuma hızları kurs veya seminer sonrası hemen eski haline geri dönmüştür. Bu tip seminer ve kursların başarısız olmasının iki temel sebebi vardır.
1-) Maalesef hızlı okuma kursları ve seminerleri verdiğini iddia eden kuruluşların çoğu konunun uzmanı olmayan, hafıza, beyin fonksiyonları ve zihinsel potansiyel konusunda bilgisiz ve yetkili olmayan kişilerle çalışmaktadırlar. Çoğunun eğitim, psikoloji,beyin eğitimi ve özellikle modern okuma teorileriyle ilgili bir eğitim geçmişleri olmadığını göreceksiniz. Katılmayı planladığınız hızlı okuma kurs ve seminer öğretmenlerini mutlaka sorgulayınız. Kendisi hızlı okuyarak neleri başarmış mutlaka sorunuz.
2-) Diğer bir neden ise, düzenlenen çoğu hızlı okuma kurs veya seminerlerinin temel olarak sadece takistoskobik eğitim tekniğine dayalı olmasıdır. Takistoskobik yöntem, sadece göz açılarıyla ilgilenmektedir. Beynin tüm fonksiyonlarını işin içine katmadığı için tek başına başarılı olmamaktadır.
"Mega Hızlı Okuma" programı hem öğrenciler, hem de yetişkinler için dünyada sonuçları kanıtlanmış olan tek hızlı okuma programıdır. 

Hiç yorum yok: